A partir de juliol i fins a mitjans de setembre el MAC-Empúries programa un ampli ventall d’activitats culturals destinades a tota mena de públic per tal que puguin gaudir del jaciment i dels seus espais.

Algunes d’aquestes activitats són:

:: EXPOSICIÓ
“El sexe a època romana”

Prostitució, adulteri, heterosexualitat, homosexualitat… La vida sexual dels antics romans era gaire diferent a la nostra? Tant les històries divines com les humanes estan plenes d’aventures amoroses, estratègies de seducció, passions, enganys i desenganys. Aquesta exposició produida per Arqueoxarxa desvella els aspectes més íntims de la vida dels romans a través d’una selecció de peces conservades a les col•leccions catalanes, reproduccions de les pintures romanes, sovint molt explícites, i els textos llatins més suggeridors com els d’Ovidi, Sèneca o Suetoni.

La mostra, adreçada a un públic adult, es podrà visitar al MAC-Empúries des de principis de juny fins a finals d’agost. L’entrada a l’exposició és gratuïta amb l’entrada al museu.

:: VISITES GUIADES
Empúries: visites guiades bilingües

Podreu passejar, amb un guia especialitzat, pels carrers i places de les antigues ciutat grega d’Emporion i la ciutat romana d’Emporiae. Coneixereu la seva història, veureu les seves muralles, temples i cases. Un viatge en el temps que us permet trepitjar els mateixos carrers que trepitjaven grecs i romans fa més de 2000 anys. Les visites s’ofereixen en diferents idiomes.

Dates: Cada dia, de juliol a setembre
Horaris: 11:00 a 12:30h i 17:00 a 18:30h en català i francès; 11:30 a 13:00h en castellà i anglès
Preu de l’activitat: 3€ (no inclou entrada al jaciment). Menors de 8 anys gratuït

:: VISITES ROMANES TEATRALITZADES
Visita romana

Iulia Domitia o Caius Aemilius, antics habitants de l’Emporiae romana del segle I dC ens mostraran  en aquesta divertida visita, com era la seva ciutat, com es vivia, com eren les cases, carrers, places, mercats i temples. Una visita pensada per a tota la família per conèixer la història de l’antiga ciutat d’Empúries.

Dates: Cada diumenge, de juny a setembre
Hora: a les 12:00h
Idioma: la visita es realitza en català
Preu: 4€ (no inclou l’entrada al jaciment). Menors de 8 anys gratuït
Places limitades. Imprescindible reserva prèvia

Cap al tard

Els capvespres d’estiu són especials a Empúries, és una hora immillorable per gaudir de la tranquilitat i la màgia del jaciment. Per conèixer la seva història des d’un punt de vista diferent i desenfadat, us oferim petites peces de teatre protagonitzades per antics personatges de la ciutat, plenes d’intrigues i acció.

Dates: De mitjans de juliol a mitjans de setembre, cada dilluns, dimecres i divendres
Hora: Juliol a les 20:00h, agost a les 19:30h, setembre a les 19:00h
Idioma: la visita es realitza en català
Preu: 10€
Places limitades. Imprescindible reserva prèvia

Per poder participar en aquestes activitats heu de trucar al telèfon 972 77 59 76 de dilluns a divendres de 8:30 a 15:00h, o enviar un correu electrònic a reservesempuries@gencat.cat.

PROMOCIÓ ESPECIAL

L’adquisició d’aquesta entrada donarà dret a un descompte del 25% en l’entrada corresponent al recinte arqueològic d’Empúries dins l’horari de visita pública (http://www.mac.cat/Seus/Empuries/Informacio-per-a-la-visita).
Promoció vàlida: 3 mesos a partir de la data del concert.

Visita Romana

Visita Romana

Visita Romana

Visita Romana

El sexe a la època romana

Pinterest