Músiques Sensibles madura amb la seva sisena edició

musiques_sensibles

El passat divendres 23 de novembre va tenir lloc el darrer concert de la sisena edició del Festival Músiques Sensibles, que va cloure de manera magnífica amb un Petit Palau ple de gom a gom i entregat a la actuació del London Community Gospel Choir.

Enguany, el cicle ja és un projecte sòlid i madur, que per aquesta tardor proposava 10 concerts: obria foc amb Maria Arnal i Marcel Bagés (18 d’octubre), per seguir amb una programació eclèctica però amb la qualitat com a denominador comú i noms com Carmen Boza i Intana (9 de novembre), Roger Mas i Joe Dolman (10 de novembre), Gemma Humet i Alidé Sans (16 de novembre), Xoel López (17 de novembre), El Petit de Cal Eril (21 de novembre) i, finalment, el London Community Gospel Choir (23 de novembre).

Aquesta edició es salda amb un gran èxit, començant des del seu mateix inici. Tant a nivell de públic com a nivell de la pròpia història del festival, ja que el concert inaugural, a càrrec de Maria Arnal i Marcel Bagés, va tenir lloc a la sala gran del Palau de la Música Catalana i va exhaurir les seves localitats dies abans del recital. Una fita en tota regla que sens dubte marca un punt d’inflexió pel projecte. No ha estat l’única actuació que va esgotar les seves entrades, ja que la bona notícia es va repetir amb Xoel López, i amb la festa final protagonitzada pel London Community Gospel Choir.

choir
Així, comptabilitzem tres sold outs i un total de percentatge d’ocupació del 80%, sens dubte degut a unes propostes artístiques que han comptat amb el favor del públic. Un cop celebrada la festa del final de gira del duet Arnal & Bagés a finals d’octubre, durant les següents tres setmanes del mes de novembre va tenir lloc el gruix de la programació, amb doblets cada cap de setmana. Intana va tenir la ocasió de portar la seva sensibilitat per primer cop al Petit Palau, i Carmen Boza va oferir una autèntica delicatessen musical. El següent concert va ser el de les veus: Roger Mas va fer una demostració magistral de saber fer interpretant el seu darrer treball, i el jove Joe Dolman va demostrar amb un talent impropi gairebé insolent el perquè està cridat a ser un dels noms que més sonarà en el futur immediat. El doble concert de Gemma Humet i Alidé Sans va ser el del contrast de personalitats: l’aranesa va protagonitzar un directe enèrgic i reivindicatiu, mentre la terrassenca va aportar el vellut de la seva veu i la poètica acomiadant el seu darrer treball de manera brillant i ben acompanyada de convidats especials com Borja Penalba i Mireia Vives, Pau Alabajos, Cor in Crescendo o Estel Solé.

El gallec Xoel López sens dubte complir les expectatives dels seus fans, presentant el seu llarg Sueños y pan en format acústic amb una sala plena a vessar. La recta final la va iniciar el meravellós directe de El Petit de Cal Eril, amb una posada en escena tan íntima com especial basada en unes llums tènues captivadores, a la alçada de la seva triangular proposta musical. I en darrer lloc, la festa. El sold out del concert de The London Community Gospel Choir només permetia presagiar optimisme, però falten adjectius per descriure la potència d’aquesta formació, que en el primer minut ja es va posar el públic a la butxaca i van posar d’empeus tota la sala. Virtuosisme i energia per rematar la sisena edició del Músiques Sensibles, que enguany ha començat i acabat de manera immillorable.

immillorable

Músiques Sensibles és una producció de TEM Productions. Amb el patrocini de Estrella DammHotel Condes de Barcelona , Guitart Hotels i El Periódico. Amb el suport de la Generalitat de Catalunya-Departament de Cultura, il’Ajuntament de Barcelona. I la col.labració del  Palau de la Música Catalana, TR3SC,  i RCM.

Pinterest